DAG VAN DE

GARNAAL

INTERVIEW MET Mevrouw

Greet Ardies-Vyncke -

Schepen van Nieuwpoort

“Kwaliteit op en top en perfecte bediening” Tijdens een aangename babbel met Mevrouw Greet Ardies-Vyncke kwamen er lovende woorden op ons af… Op zaterdag 1 oktober verzorgde het Calmeyn- team de maaltijd en de bediening tijdens “De Dag van de Garnaal” in de vismijn in Nieuwpoort. Dit was voor de organisatoren een nieuw gegeven aangezien onze leerlingen en leerkrachten voor eerst aan het evenement deelnamen. 250 genodigden genoten met smaakpapillen en ogen van de talrijke gerechtjes die voor hun neus passeerden. Aan de eretafel zat onze directeur, Mevrouw Mol, naast de immer sympathieke Nieuwpoortse schepen Greet Ardies-Vyncke. “De food was zeer kwaliteitsvol, mooi gebracht. De bediening door de leerlingen was top! Als je denkt dat deze leerlingen tussen de 15 en 19 jaar zijn…”, aldus Greet. “Ze zagen er bovendien zeer professioneel uit, mooi in ’t pak!” “En als ik één puntje van kritiek mag geven – en in feite is het zeer persoonlijk – ik vond dat er zelfs 1 gang te veel was. Maar dat kan uiteraard ook aan mijn kleinere maag liggen.” Verder werd er gebabbeld over alle deelscholen en hun talenten. Ze was wel aangenaam verrast en zelfs een beetje verwonderd van al het kunnen op 1 campus. Heel binnenkort mogen we schepen Adries- Vyncke en haar man verwelkomen in onze school voor een lunch! We zullen hen met veel plezier een gezellige maaltijd bezorgen, hen rondleiden in onze keukens en hen met enige fierheid voorstellen aan ons gemotiveerd team!”
Webdesign by J.L. @AtheneumCalmeyn

NIEUWS UIT ONZE SCHOOL

2
Atheneum Calmeyn

Atheneum Calmeyn

Waar jouw interesses, jouw talenten worden ! We verwelkomen jou graag op onze school.

Wij helpen jou op weg naar jouw toekomst !

  
  
  
  
ONZE SCHOOL Uniek in zijn concept ! Wij overtuigen dat kindvriendelijkheid, gekoppeld aan een open en toekomstgericht onderwijs, de beste troeven voor een maatschappeliijke vorming zijn!
1 “Echte leerkachten zijn degenen die je een brug aanbieden. Zodat je wanneer je aan de overkant aankomt, je in staat bent om anderen te laten oversteken. ”                                          - Nikos Kazantzakis GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING GA NAAR ONZE AFDELING NAVIGATIE SOCIAAL ADRES Atheneum Calmeyn De Panne St.-Elisabethlaan 4 8660 De Panne  CONTACT Tel.: 058 41 26 71 Fax: 058 42 02 21 E-mail: info@atheneumcalmeyndepanne.be Webdesign by J.L. @AtheneumCalmeyn       ATHENEUM CALMEYN WELKOM STUDIEAANBOD ONZE SCHOOL NIEUWS CONTACT SMARTSCHOOL 

VALENTIJN

Temptation Island, 50 shades darker…. Momenteel worden we om de oren geslagen met verleiding, lieve woordjes en romantiek… dus vonden we dat ook de leerlingen van het Atheneum Calmeyn hun steentje moesten bijdragen aan deze hoogdag van de romantiek. En nee, we deden het niet met ‘de 400 cc aan humor’ van Pommeline, we legden de lat ietsje hoger. We lieten onze grijze massa op volle toeren draaien en toverden de mooiste, liefste, sensueelste woordjes en zinnetjes tevoorschijn waarmee we het liefdesvuur konden aanwakkeren. De leerlingen van het 3de en 4de jaar TSO lieten zich tijdens de lessen Frans volledig gaan en maakten een verrassingsbokaal of kaartenspel. Niet romantisch, hoor ik je denken? Je vergist je… in de Valentijnsbokaal staken namelijk 52 Franse zinnen waarmee ze hun vriend/vriendin openlijk de liefde verklaarden. Hiernaast zorgden de grappige foto’s voor de nodige afwisseling. Ook de leerlingen die opteerden voor het kaartspel, lieten hun creativiteit de vrije loop. Op de keerzijde van de 52 kaarten schreven zij lieve gedichtjes en rijmpjes waarmee ze hun geliefde subtiele hints gaven: wat wil ik dit jaar nog met je doen?, waarom apprecieer ik je zo?, waarvan word ik helemaal holderdebolder?...om maar een tipje van de sluier te lichten. Natuurlijk werd alles opgeschreven in de taal der liefde, het Frans. Alles werd verpakt in doorzichtig papier, voorzien van de nodige gadgets en rode strikjes. Maar we wilden de lijn doortrekken naar onze volledige campus en dus dompelden we onze school onder in de romantische sfeer. Hartjes werden bovengehaald, kussens kwamen tevoorschijn, popcorn werd gemaakt… inderdaad het was Valentijn ten top. Op 14 februari, werden alle leerlingen en leerkrachten getrakteerd op een mooie kortfilm en voor wie het nog niet melig genoeg vond, konden er ook roosjes worden aangekocht. Iedereen vlijde zich comfortabel neer en genoot met volle teugen. Het is eens iets anders dan gewoon een praatje slaan op de speelplaats. Ook de leerkrachten konden het initiatief wel smaken. Dus blijft nog de vraag: zijn we geslaagd in onze TEMPTATION? Oordeel zelf…en als je daarna beslist dat je absoluut wilt deel uitmaken van onze love team….schrijf je dan in bij Atheneum Calmeyn en word een Cupido in spe <3 Groetjes, Mevr. Cornette
6
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Atheneum Calmeyn De Panne St.-Elisabethlaan 4 8660 De Panne
CONTACT Tel.: 058 41 26 71 Fax: 058 42 02 21 E-mail: info@atheneumcalmeynde panne.be

VOETBAL OF

OMNISPORT/ADVENTURE

SPECIALISATIE

GEDREVEN OM TE BEWEGEN Ben je een echte sportieveling en ontdek je graag eens nieuwe sporten? Kies dan voor de talentmodule “omnisport” en maak kennis met een heel gamma sporten.Of ben je eerder een echte voetbaltopper? In de talentmodule “voetbal” kan je je focussen op je favoriete sport. 

Atheneum Calmeyn

Waar jouw interesses, jouw talenten worden ! We verwelkomen jou graag op onze school.
ONZE SCHOOL Uniek in zijn concept ! Wij overtuigen dat kindvriendelijkheid, gekoppeld aan een open en toekomstgericht onderwijs, de beste troeven voor een maatschappeliijke vorming zijn!

Wij helpen jou op weg naar

jouw toekomst !

HAARTOOI EN

SCHOONHEIDSVERZORGING

Volgen van de laatste nieuwe trends bovenop een uitstekende basisvorming! Ben je creatief en graag bezig met kapsels en make-up? In onze school kan je je creativiteit nog verder ontplooien.

HOUT-AFDELING

Wij geven jouw creatief talent de ruimte om te groeien. Bewerk je  graag verschillende houtmaterialen met gereedschappen en handmachines? Dan is onze school voor Hout & Design beslist iets voor jou!
“Echte leerkachten zijn degenen die je een brug aanbieden. Zodat je wanneer je aan de overkant aankomt, je in staat bent om anderen te laten oversteken. ”                                          - Nikos Kazantzakis
SMARTSCHOOL
Atheneum Calmeyn 
CAMPUS CALMEYN
CAMPUS CALMEYN