A thing of Beauty is a joy forever -JOHN KEATS  
Webdesign by J.L. @AtheneumCalmeyn
In eenvoud Schuilt SCHOONHEID

Wie ben je?

- Je bent creatief. - Je houdt van schoonheid. - Je bent modebewust. - Je bent sociaal en behulpzaam. - Je bent graag actief bezig.
INFORMATIE-FOLDER INFORMATIE-FOLDER
INFORMATIE-FOLDER INFORMATIE-FOLDER VOLG ONS OP FACEBOOK SCHOONHEIDSVERZORGING VOLG ONS OP FACEBOOK SCHOONHEIDSVERZORGING UNIEK
INFORMATIE-FOLDER INFORMATIE-FOLDER
SMARTSCHOOL
VOLG ONS OP FACEBOOK KAPPERSSCHOOL VOLG ONS OP FACEBOOK KAPPERSSCHOOL
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Atheneum Calmeyn De Panne St.-Elisabethlaan 4 8660 De Panne
CONTACT Tel.: 058 41 26 71 Fax: 058 42 02 21 E-mail: info@atheneumcalmeynd epanne.be
     

EERSTE GRAAD   (12 - 14

jaar )

UNIEK IN VLAANDEREN :

1A, 1B en 2A MW mét Module

WELNESS

In onze eerste graad willen we onze leerlingen

in de eerste plaats helpen om hun talenten te

ontdekken. Zo krijgen de leerlingen alvast een

idee van waar ze goed in zijn en dat helpt hen

bij het kiezen van de geknipte studierichting.

Ben je creatief en graag bezig met kapsels en

make-up? In de talentmodule “welzijn” kan je je

creativiteit nog verder ontplooien.

SCHOONHEIDSVERZORGI

NG

TECHNISCH SECUNDAIR

ONDERWIJS

TWEEDE EN DERDE

GRAAD 

3T & 4T BIO-ESTHETIEK

5T & 6T SCHOONHEIDSVERZORGING

Onze troeven 

o Ultra moderne uitrusting van de lokalen. o Sterke voorbereiding op het beroepsleven door de klantendiensten op school. o Stage op maat van de leerlingen in het laatste jaar. o Gespecialiseerde leerkrachten. o Volgen van de laatste trends en technieken. o Bijkomende certificaten boven op het erkend diploma. o Werken met professionele en kwaliteitsvolle producten. o Goedkoper startpakket in vergelijking met andere scholen. o Buitenschoolse activiteiten en workshops.

Wat leer je?

Kleurenconsulent/ make-up artiest Professioneel nagelstyliste Wellness Basis hairstyling Stage Medische pedicure Behalen diverse attesten Lees meer over deze leerinhouden in onze uitgebreide informatie-folder.

En later?

Je kan net als heel wat van je voorgangers starten met een professionele bachelor door je grote wetenschappelijke kennis. Dankzij een sterk praktijkgerichte opleiding ben je ook uitstekend voorbereid op de arbeidsmarkt. Door de verschillende deelvakken die je in de praktijk hebt gevolgd, is het ook mogelijk om je te specialiseren in het beroep van jouw keuze. Enkele voorbeelden: - Starten van een zelfstandige schoonheidssalon met het attest bedrijfsbeheer - Nagelstyliste - Medische pedicure o.a. in zorgcentra - Podoloog - Wellness coach / gezondheidsconsulent - Ergotherapeut - Visagiste - Leerkracht - Voedingsconsulente/ diëtiste - Cosmetica consulent - Verpleegkundige

HAARZORG

BEROEPSECUNDAIR

ONDERWIJS

Onze troeven

o Ultra moderne uitrusting van de lokalen o Sterke voorbereiding op het beroepsleven door de klantendiensten op school o Stage op maat van de leerlingen vanaf het vijfde jaar o Gespecialiseerde leerkrachten o Volgen van de laatste trends en technieken o Bijkomende certificaten boven op het erkend diploma o Werken met professionele en kwaliteitsvolle producten o Buitenschoolse activiteiten en workshops.

EERSTE GRAAD

2B HVV

Je maakt kennis met het kappersvak in alle aspecten. Je zult er haar wassen, brushen, knippen, opsteekkapsels en andere technieken uitvoeren. Je leert met de nieuwste apparaten werken. Je maakt kennis met de deelname aan wedstrijden. Dit alles en nog veel meer in een nieuw kapsalon.

TWEEDE GRAAD (nieuw

aanbod)

3B & 4B HAARZORG

De opleiding kapper wordt aangeboden vanaf de tweede graad. Basic training kleurtechnieken met deelname certificaat. Basic training haarsnittechnieken met deelname certificaat. Hair fashion opsteekkapsels met digitale media. Basic training hand en nagelverzorging met deelname certificaat. Basic training herenkappen noodzakelijk om in de derde graad te kunnen starten met de stage in het kapsalon.

DERDE GRAAD +

ZEVENDE JAAR

5B & 6B HAARZORG

7B HAARSTYLIST

Professionele Hair Fashion: foto shoot en deelname wedstrijden tussen verschillende scholen (fantasiekapsel volgens thema met foto en tv-make up). Color Expert: korte bijkomende opleiding om kleurexpert te worden met certificaat. Jaarlijkse voorstelling van de nieuwe modelijn snittechnieken door bekende kappers. Aromatische behandelingen met etherische oliën. Herenkappen: voorstelling van mode technieken door bekende kappers. Deelname aan wedstrijden tussen verschillende scholen en allerhande hedendaagse technieken die bij herenkappen horen. Specialisatie Hairstylist in het 7e jaar. Bedrijfsbeheer in het derde jaar van de derde graad Nagelstyliste: mogelijkheid om bijkomende certificaten te behalen bij een professionele firma. Lessen worden gegeven door een gediplomeerde nagelstyliste (Helen Block). Hairextensions: Mogelijkheid om bijkomende certificaten te bekomen bij een professionele firma. Keratine behandeling Mini onderneming: reclame, verkooptechnieken en zelfstandige bediening van de klanten in het salon, opmaken van bestellingen en bijhouden van de boekhouding, stockbeheer en verkoop van aandelen.
Webdesign by J.L. @AtheneumCalmeyn
A thin g of Bea uty is a joy forever -JOHN KEATS  
SMARTSCHOOL
In eenvoud Schuilt SCHOONHEID

Wie ben je?

- Je bent creatief. - Je houdt van schoonheid. - Je bent modebewust. - Je bent sociaal en behulpzaam. - Je bent graag actief bezig.
CAMPUS  CALMEYN
CAMPUS  CALMEYN